Het Lab – Fabcity – zonne-energie

GREEN KNOWLEDGE MILE: ZONNE-ENERGIE – 5 JULI 15-17 UUR

Beste Knowledge Mile gebruiker,

Eind vorig jaar zijn we een nieuw initiatief gestart: Green Knowledge Mile. Op 10 mei kwamen we voor het eerst bij elkaar voor de groene kick-off. Op 5 juli is de volgende bijeenkomst. Dit keer over zonne-energie.

Want naast kansen voor groen, liggen er ook veel kansen voor zon aan de Knowledge Mile. The Student Hotel geeft het goede voorbeeld. In samenwerking met Amsterdam Energie en Sungevity leggen ze hun dak vol zonnepanelen, te koop voor mensen uit de buurt. Ook jouw dak zou geschikt kunnen zijn voor zonnepanelen. Maar hoe werkt dat dan? En wat zijn eigenlijk de mogelijkheden? En is het rendabel?

Op die vragen gaan we antwoord geven. We laten ons inspireren door het verhaal van Amsterdam Energie en The Student Hotel en gaan samen met de Amsterdamse Zoncoalitie op zoek naar kansen en mogelijkheden voor lokaal opgewekte, schone energie op onze eigen Knowledge Mile.

Green Knowledge Mile meetup: ZONNE-ENERGIE

Datum: dinsdag 5 juli
Locatie: The Student Hotel
Tijd: 15:00-17:00

Zet datum en tijdstip in je agenda, en laat via Meetup of met een mailtje aan janhenk@degezondestad.nl alvast weten of je erbij bent!

Voorlopige agenda

Green Knowledge Mile: stand van zaken, wat hebben we tot nu toe bereikt?
De voordelen van zon (presentatie)
Presentatie van Amsterdam Energie: Hoe is de samenwerking met TSH tot stand gekomen? Hoe werkt de postcoderoos? Welke businesscase zit er achter?
Welke mogelijkheden voor zon zijn er? (presentatie)
In gesprek met experts: in groepjes verder praten over jouw dak.
Plenaire terugmelding groepjes
Rondleiding The Student Hotel met uitzicht op het zonnedak in wording olv Frank Uffen
Borrelen & netwerken

Voorbereiding: je kan zelf alvast nagaan waar jij denk dat kansen liggen voor zon, en wat je nodig hebt om dit te realiseren.

Met vriendelijke groet,

Namens het hele Green Knowledge Mile team,

Jan Henk Tigelaar

23 JUNI – HET LAB – FABCITY

Dit bericht is geplaatst in - . Bookmark de link .

Geef een reactie