Wandelen door de stad

PERSBERICHT
12 juli 2016

Twaalf avontuurlijke ouder-kind wandelingen tijdens de zomervakantie


Wat is er leuker dan met kinderen Amsterdam ontdekken?
Wil je met met je kind, kleinkind, nicht, neef of de kinderen van de buren de stad opnieuw ontdekken? Schrijf je dan nu in voor één of meer van de 12 geluidswandelingen die Soundtrackcity in juli en augustus aanbieden in samenwerking met Mocca Amsterdam.

Buurtexpedities
De wandelingen zijn voor de doelgroep speciaal op maat gemaakte buurtexpedities en duren ca. 45 minuten. Alle wandelingen starten om 14:00, zijn gratis en worden begeleid door gidsen van Soundtrackcity.
Ontdek de verborgen verhalen van Amsterdam met geluidsspeler en koptelefoon. Luister naar bijzondere soundtracks, met verhalen van buurtbewoners, verassende composities, omgevingsgeluiden en stadsverhalen. Er is keuze uit de volgende buurtexpedities:

Woensdag 20 juli, zondag 31 juli, woensdag 10 augustus, zondag 21 augustus:
Buurtexpeditie Einde van de wereld
In de lobby van het prachtige Lloyd Hotel met zijn roemruchte geschiedenis start deze spannende geluidswandeling door het Oostelijk Havengebied. Hoe was het hier voordat al die huizen hier werden gebouwd zo’n 20 jaar geleden? Ontdek de geschiedenis en luister naar de verhalen over de oude pakhuizen, kranen, krakers én zeemansliedjes.
Startpunt: Lloyd Hotel, Oostelijke Handelskade 34, aanvangstijd: 14.00 uur

Zondag 24 juli, woensdag 3 augustus, zondag 14 augustus, woensdag 24 augustus:
Buurtexpeditie Steenklank
De P.L.Takbuurt in Amsterdam Zuid is een bijzondere buurt ontworpen door beroemde architecten uit de Amsterdamse School. Bewoonster Sara Luna is je gids op deze wandeling door de buurt. Ze laat je haar favoriete plaatsen zien en bijzondere huizen met mooie architectonische details. Ondertussen luister je naar verhalen over de buurt vroeger en nu.
Startpunt: De Dageraad, Burgemeester Tellegenstraat 128, aanvangstijd: 14.00 uur

Woensdag 27 juli, zondag 7 augustus, woensdag 17 augustus, zondag 28 augustus:
Buurtexpeditie Van Zeehelden, Veem en Toekomstmuziek
Eva, een meisje van 13, gidst je door Werkgebouw het Veem aan de van Diemenstraat en door de aangrenzende Zeeheldenbuurt. Kunstenaars uit het Veem, oude en nieuwe bewoners van de Zeeheldenbuurt, schippers, architecten, winkeliers en kinderen vertellen over dit markante stukje Amsterdam aan het IJ.
Startpunt: Werkgebouw Het Veem, Van Diemenstraat 410, aanvangstijd: 14.00 uur

Inschrijven
Alle wandelingen starten om 14.00 uur. Inschrijven gaat via de website van Mocca Amsterdam:
http://www.mocca-amsterdam.nl/aanmelden-buurtexpedities/

Geef een reactie