Nieuwsbrief Amsterdam-Oost

Wat te doen met Koningsdag?

Amsterdam, wat te doen met Koningsdag dit jaar? Tja. Meestal ging het bij ons over: druk, druk, druk. Dit keer vieren we Koningsdag thuis. We geven u 5 tips. En vertellen u wat u deze dag wel en niet mag doen.

-

Coronavirus

De meeste maatregelen zijn verlengd tot en met 19 mei. De basisscholen en de kinderopvang openen weer op 11 mei. De middelbare scholen blijven gesloten tot en met in ieder geval 1 juni. Het verbod op evenementen blijft tot 1 september van kracht.

-

Discriminatie

Iedereen zou evenveel kans moeten hebben op een woning. Helaas wordt er op de woningmarkt nog veel gediscrimineerd. Dat blijkt uit onderzoek dat we vorig jaar hebben laten doen. We vinden dit natuurlijk onacceptabel. Het probleem moet worden aangepakt.

-

Initiatieven in Oost

Buurtorganisaties en buurtbewoners in Oost slaan de handen ineen om elkaar te helpen. Denk aan boodschappen doen, maaltijden bezorgen of gewoon even telefonisch een praatje. Mensen met goede initiatieven en mensen die hulp nodig hebben vinden elkaar op de website Wij Amsterdam.

 

Oost Begroot: geld verdelen

Bewoners van Zeeburgereiland en IJburg kunnen voor Oost Begroot tot 30 april € 200.000,-  verdelen. Samen met medebewoners verdeelt u het geld over de vijf gekozen thema’s. Vanwege de coronamaatregelen kunt u alleen online deelnemen.

-

Bruggen testen

De draagkracht van de bruggen van de Vijzelstraat wordt getest. Daarmee krijgen we inzicht in de draagkracht van meer dan 100 andere bruggen met zo’n soort constructie. Zo weten we welke maatregelen nodig zijn als we die bruggen gaan opknappen.

-

Waddenwegviaduct

We gaan het Waddenwegviaduct in Noord slopen en de ruimte die vrijkomt inrichten met groen. Het wordt straks goed toeven in dit groene, parkachtige gebied tussen metrostation Noord en winkelcentrum Boven ’t Y, dat nu nog vol asfalt en beton ligt.

-

Processierups

De bestrijding van de eikenprocessierups is de tweede fase ingegaan. Dat betekent dat eikenbomen in de stad tot 7 mei worden ingespoten met een bacteriepreparaat. De rupsen die van de besproeide blaadjes eten, gaan dood.

-

Het Spui

Het Spui is een raadselachtige plek. Het is van alles geweest: een waterwerk, een knooppunt van trams en het centrum van de culturele revolutie. Tegenwoordig wordt het Spui druk bezocht door toeristen en winkelend publiek. Het blijft één van de mooiste plekken van de stad.

-

27 april

Dit jaar vieren we Koningsdag voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog thuis. Deze nationale feestdag wordt sinds 2014 gevierd op 27 april. Daarvóór, u weet het vast nog, was het Koninginnedag. Hoe is deze dag eigenlijk ontstaan? We praten u even bij.

-

Erfgoed

Deze week besteden we aandacht aan 115 jaar zorg voor natuur en monumenten. In de rubriek Erfgoed van de Week staat elke week een archeologische vondst, vindplaats, voorwerp, monumentaal gebouw of historische plek in de stad centraal.

-

Meer nieuws uit stadsdeel Oost

-

Dit bericht is geplaatst in - . Bookmark de link .

Geef een reactie